Publikace Ing Libora Maška vyplňuje mezeru v oblasti zbožíznaleckého hodnocení poživatin, neboť již dlouhou dobu není na našem trhu k dosažení vhodná publikaceV úvodní části autor seznamuje čtenáře s všeobecnými údaji o potravinách a právě tyto údaje v dříve vydávaných publikacích chybělyStručnou formou jsou uváděny skupiny potravin, ve kterých je uvedeno jejich složení, u některých skupin způsob přípravy, uchování a i jejich další vlastnostiVhodnou formou jsou čtenáři seznámeni s problematikou cizorodých látek, zvláště aditivních, které jsou v současné době až příliš hojně používány Tato problematika je obvykle pracovníkům společného stravování a potravinářském obchodě dosti vzdálenaJe proto účelné, že čtenáři jsou seznámeni s označováním cizorodých látek pomocí symbolů s označením E Toto označení je běžně používáno v zemích EHS a v současné době se používá i u násKniha bude jistě vítaným pomocníkem zvláště pro studenty i pro pracovníky ve společném stravování, které se dnes značně rozvíjí a v této oblasti podniká řada nových pracovníků