"25 titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31 4 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů "