Průvodce světem kávy s recepty na jejích přípravu Kniha o kávě vyhrála za Českou republiku v prestižní celosvětové soutěži GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS 2011 v kategorii Single Subject Autorka Petra Veselá patří mezi odborníky v tomto oboru Má svou kavárnu a vědomosti o kávě předává dál na školeních Proto se rozhodla napsat knihu, aby se o správné přípravě kávy a jejích možnostech dozvěděla i širší veřejnost Petra Veselá Vás v knize Kniha o kávě seznámi s historií kávy, dozvíte se o tom, jak se dostala do celého světa, jak se pěstuje, zpracovává a praží Existují různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání Další část knihy se věnuje samotným nápojům Jak má vypadat espresso nebo cappuccino? Co znamenají názvy na kávovém lístku? A jak si skvělou kávu připravit i doma? Tipy pro nákup, uchovávání a přípravu kávy, popisy a spousta skvělých receptů na přípravu různých druhů kávy